Ingredienser (til 2 personer):
- 3 dl sushiris
- 3 1/4 dl vand
- 2,5 spsk riseddike
- 1,5 spsk sukker
- ½ tsk salt
- En god håndfuld vanamei rejer
- 1 æg
- 1 dl mel
- En kvart agurk
- 1 gulerod
- En halv avocado
- 3 stykker tang
- Olie
- Let mayonaise
- En smule chilipasto
- Lidt paprika
- Salt & peber
Det gør du:
- Hæld risene i en skål. De skal skylles under vand, indtil de bliver helt hvide - dvs. vandet skal skiftes 4-5 gange.
- Hæld dem i en gryde med vandet. Bring dem i kog uden låg, og læg låget på, når vandet koger. Kog risene i 10-12 minutter UDEN at løfte låget, eller røre rundt!!! (Så bliver det ligesom risengrød)
- Når risene er kogt, tag dem af blusset og lad dem hvile i 10 minutter, stadig med låg på.
- Hæld dem i en stor skål eller et lille fad (bare noget, hvor de let kan afkøles i).
- Bland riseddiken, salt og sukker sammen og rør rundt. Hæld blandingen over risene, og rør rundt. Lad risene stå til afkøling (undgå at stille dem i køleskabet)
- Skær grøntsagerne i stænger.
- Pil halerne af rejerne, dyp dem i æg og derefter mel.
- Hæld olie i en pande, og varm det op. Der skal være nok olie til, at rejerne kan dækkes. (Spar på olien, og brug en gryde istedet for en pande)
- Rør mayo, chili, paprika, salt og peber sammen.
- Tag din bambusmåtte, læg et stykke tang og en klump ris på. Fordel risen med fingrene. Sørg for at der er lidt plads på stykket, så er den letter at lukke.
- Smør chilimayo i en stribe på risen. Læg grøntsager og rejer på striben.
- Rul rullen sammen, skær rullen i skiver. :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar